.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
"كندس" و "وليك" به جنگلهاي مازندران رونق داددند
"کندس" و "ولیک" دو میوه شگفت انگیز جنگلی در مازندران است که همه ساله در فصل پائیز برداشت می شود... میوه کندس از حدود 3 هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان ...
"كندس" و "وليك" به جنگلهاي مازندران رونق داددند

"کندس" و "ولیک" دو میوه شگفت انگیز جنگلی در مازندران است که همه ساله در فصل پائیز برداشت می شود.
به گزارش شمال نيوز ، کندس و ولیک از میوه های درختان خودروی جنگل های دامنه جنوبی البرز است که در اوایل پائیز برداشت می شود.این میوه ها در مناطق استپی می روید.میوه کندس از حدود 3 هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران می روئید.
بنابراين گزارش؛کندس میوه ای سخت و اسیدی است و دو گونه وحشی و معمولی دارد که گیاه شناسان منشا آن را در ایران و درمازندران می دانند."کندس وحشی" که به قطر 2 و نیم سانت و درختی پا کوتاه و پهن برگ است.برگ درخت آن پیش از خزان قرمز می شود و این میوه توسط زنبورها بارور می شود.
کندس را تا خوب نرسیده می چینند و در انبار نگهداری می کنند تا برسد.البته کندس را هم بصورت شور و هم بصورت ترشی مصرف می کنند.برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است.همچنین درد دهان و گلو را می توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.برگ کندس بند آورنده خون هم هست و برای آبسه مناسب است،دانه آن هم حاوی اسید هیدرو سیاتیک است.

*ولیک كه با نام علمی oxyacantha crataeyus شناخته مي شود،در فرهنگ لغت از گونه های مختلف وحشی زالزالک است.

بنابراين گزارش؛نام های آن در طب سنتی؛خفچه،عوسج، ملاویل، زعروالادویه،مرخ، ولک، بلک، ملاولیک واسامی محلی آن قوش یمیشی ، قره گیله، یمیشان،من برو، سیاه ولیک، کوت کوتی، سیاه کوت کوتی، کوچ است.منشا این میوه در شمال ایران و در دو نوع سیاه ولیک و سرخ ولیک است.
بنابراين گزارش؛سیاه ولیک خوردنی است و سرخ ولیک خواص دارویی دارد.ولیک حاوی اکساليک اسید است و ساقه های جوان آن حاوی گلو کوید و عامل تلخ کننده آن کراتگین است.
میوه آن حاوی سیتریک،کراتگوس اسید و روغن چرب و ضد گلوکز و فروکتوز است در هسته آن ماده آمیگرالین و امولین وجود دارد.ماده کراتگوس لاکتون که در هسته آن وجود دارد مفرح قلبی است.
همچنين؛ریشه خشک شده این میوه برای رفع نارحتی گوارشی و اسهال و مقوی معده است.همچنین دانشمندان ثابت کردند که از پوست درخت ولیک بعنوان تب بر استفاده می شود.
دم کرده گل ولیک و یا گرد گل خشک شده آن به مقدار 5 تا 8 گرم در روز برای رفع ضعف قلب و ورم آئورت و اختلالات عصبی بسیار مفید است. البته این میوه برای بانوان باردار کمتر توصیه می شود.
يادآور مي شود؛قطره کراتاگوس که پائین آورنده فشار خون است و پودر اوئاکرات و انواع کپسول و قطره داروهای صنعتی است که از میوه ولیک تهیه شده است.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 5 آبان 1389
بسيار بسيار از اطلاعات نادري كه داديد ممنون .البته از فردا قيمتش ميشه كيلو 10000تومان
ناصر شمس 5 آبان 1389
;"كندس" و "وليك" به جنگلهاي مازندران رونق داددند

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.09 seconds.